top of page

Over mij...

Mijn naam is Astrid Vaassen. Ik ben trotse mama van Casper en Veerle. In mijn vrije tijd ben ik graag actief bezig. Ik maak regelmatig een rondje op mijn mountainbike, beoefen yoga en wandel dagelijks door onze mooie natuur met mijn lieve hond Wopke. 

Meer dan 25 jaar heb ik gewerkt ik met kinderen gewerkt als kinderfysiotherapeut. Werk dat bestaat uit begeleiden van kinderen die bedreigd worden in hun ontwikkeling door de meest uiteenlopende aandoeningen en handicaps. Als kinderfysiotherapeut ben je in zo’n gezin méér dan alleen maar degene die de motorische ontwikkeling stimuleert. Het begeleiden en coachen van ouders en het kind is in de jaren een steeds grotere rol in mijn werk gaan spelen. Regelmatig bedankten ouders mij voor de fijne gesprekken en de steun die ze hadden ontvangen en gevoelt. Hier ligt mijn kracht en ook mijn passie. In september 2023 heb ik de overstap mogen maken naar Stichting Milo. Een stichting die gespecialiseerd is in ondersteundende communicatie bij kinderen met communicatief meervoudige beperkingen. Deze functie is nog meer gericht op coachen en begeleiden van collega's, kinderen en hun gezinnen. Daarnaast heb ik een eigen praktijk waar ik kinderen en volwassenen begeleid middels systemisch coachen vanuit een holistische visie.

Visie

Ik heb een holistische manier van denken. Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Er is geen lichaam zonder geest of geest zonder lichaam. Het ene functioneert niet zonder de ander en kan niet los van elkaar gezien en behandeld worden. 

Ik geloof dat persoonlijke ontwikkeling oneindig is. Mijn persoonlijke ontwikkeling bestaat voor een groot deel uit vallen en weer opstaan. Iedere keer weer leren uit de lessen die het leven je biedt.

In mijn eigen zoektocht heb ik ook veel profijt gehad van lichaamsgerichte therapie en systemisch werken in de vorm van familieopstellingen. Ik heb me hier al jaren in verdiept en verschillende opleidingen in gevolgd naast mijn reguliere werk en studies. Binnen mijn werk als coach werk ik geregeld met tafel of ankeropstellingen. In 2022 ben ik begonnen met het begeleiden van familieopstellingen in groepen.

Opleidingen

In 1992 ben ik aan de Hogeschool Zuyd te Heerlen afgestudeerd als fysiotherapeut. In 2004 heb ik mijn diploma Kinderfysiotherapie behaald aan de Avans Hogeschool te Breda. Binnen de volwassen fysiotherapie en de kinderfysiotherapie heb ik cursussen gevolgd met betrekking tot neurologische aandoeningen, psychomotoriek en de sensorische informatie verwerking.

In 2020 ben ik afgestudeerd als gezinstherapeut en heb ik de opleiding tot ReAttach-therapeut afgerond en mij verder gespecialiseerd in Kind & Jeugd en autisme. 

Spreekt mijn profiel je aan en denk je dat ik jullie kan helpen? 

Neem gerust contact met mij op, dan loop ik een stukje met jullie mee.

Liefs Astrid

bottom of page