top of page
voojaar20122_edited.webp

ReAttach bij kinderen en jongeren

Herken jij jezelf in het gedrag van je kind?

Services

Onze kinderen zijn onze liefdevolle spiegels waar we veel van kunnen leren. Daarom is het gedrag van kinderen altijd logisch.

 

Is je zoon of dochter bijvoorbeeld heel verlegen of (faal)angstig?

Zit er veel onrust in zijn/haar hoofd of lijf?

Zit hij/zij niet lekker in zijn vel of wordt er veel gepiekerd?

Heeft je kind moeite om de hoeveelheid aan prikkels te verwerken?

Of baart juist het drukke, boze, driftige gedrag je zorgen? 

Kinderen en het uiten van hun gevoelens

Kinderen vinden het soms moeilijk om te praten over wat hun dwars zit of over hun gevoelens. Ze uiten dat vaak in hun gedrag. ReAttach is erg geschikt voor kinderen en jongeren omdat ze niet hoeven te praten tijdens de therapie.

De therapie verbetert de omgang met andere kinderen en volwassenen. Prikkels, emoties en gebeurtenissen worden makkelijker verwerkt en het zelfvertrouwen neemt toe. Als je kind zich goed voelt is het ook beter in staat om nieuwe vaardigheden te leren.

ReAttach bij kinderen is een gezinsinterventie. Ouders worden intensief bij de behandeling betrokken en volgen zelf minimaal twee ReAttach sessies om het positieve effect van de behandelingen te vergroten. De vorm en inhoud van de therapie wordt aangepast aan de ontwikkelingsleeftijd van het kind.

ReAttach en Autisme

De wereld om hen heen begrijpen en erin kunnen functioneren is voor veel kinderen met autisme een heel karwei. Hun grote detailgerichtheid zorgt voor veel verwarring en onduidelijkheid.

ReAttach zorgt voor meer overzicht en inzicht. Dit heeft voordelen bij het organiseren en plannen. De sociaal communicatieve vaardigheden, zoals oogcontact maken en plezier delen, zullen verbeteren en sensorische prikkels worden makkelijker verwerkt. Je kind kan zijn/haar emoties beter reguleren en de spanning verminderen. Er ontstaan meer mogelijkheden om te leren.

bottom of page