top of page
Ask (22).jpg

Ontdek wie ik ben

Mijn naam is Astrid Vaassen. Ik ben trotse mama van Casper en Veerle. In mijn vrije tijd ben ik graag actief bezig. Ik maak regelmatig een rondje op mijn mountainbike, beoefen yoga, speel volleybal en wandel dagelijks door onze mooie natuur met mijn lieve hond. 


Al meer dan 25 jaar werk ik met kinderen als kinderfysiotherapeut. Werk dat bestaat uit begeleiden van kinderen die bedreigd worden in hun ontwikkeling door de meest uiteenlopende problemen, aandoeningen en handicaps. Als kinderfysiotherapeut ben je meestal al vroeg bij een kind en gezin betrokken. Vaak nog voordat er een eventuele diagnose gesteld is. De angst dat er iets mis kan zijn met je kind, naar een uiteindelijke diagnose, de verwerking en acceptatie is een langdurig en moeilijk proces. Als kinderfysiotherapeut ben je in zo’n gezin méér dan alleen maar degene die de motorische ontwikkeling stimuleert. Het begeleiden en coachen van ouders en het kind is in de jaren een steeds grotere rol in mijn werk gaan spelen. Regelmatig bedankten ouders mij voor de fijne gesprekken en de steun die ze hebben ontvangen. Hier ligt mijn kracht en ook mijn passie. Maar als kinderfysiotherapeut voel ik mij op dit gebied toch nog vaak tekortschieten en zijn mijn mogelijkheden enigszins beperkt. 

ReAttach-therapie in combinatie met gezinstherapie en mijn jarenlange ervaring als kinderfysiotherapeut bieden mij de mogelijkheid om kinderen en hun gezin de begeleiding te bieden waar zoveel behoefte aan is. 

Mijn Visie

Ik heb een holistische manier van denken. Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Er is geen lichaam zonder geest of geest zonder lichaam. Het ene functioneert niet zonder de ander en kan niet los van elkaar gezien en behandeld worden. 

Ik geloof dat persoonlijke ontwikkeling oneindig is. Mijn persoonlijke ontwikkeling bestaat voor een groot deel uit vallen en weer opstaan. Iedere keer weer leren uit de lessen die het leven je biedt. Langzaam is het mij gelukt om de overgang te maken van overleven naar leven, van vechten naar loslaten en accepteren, van leven in angst naar leven in vrijheid en liefde. 

In mijn eigen zoektocht heb ik ook veel profijt gehad van lichaamsgerichte therapie en systemisch werken in de vorm van familieopstellingen. Hier heb ik me de laatste jaren dan ook in verdiept en verschillende opleidingen in gevolgd naast mijn reguliere werk en studies. Mocht dit gewenst en van toepassing zijn dan neem ik dit mee in mijn behandelingen. 

Opleidingen

In 1992 ben ik aan de Hogeschool Zuyd te Heerlen afgestudeerd als fysiotherapeut. In 2004 heb ik mijn diploma Kinderfysiotherapie behaald aan de Avans Hogeschool te Breda. Binnen de volwassen fysiotherapie en de kinderfysiotherapie heb ik cursussen gevolgd met betrekking tot neurologische aandoeningen, psychomotoriek en de sensorische informatie verwerking.

In 2020 ben ik afgestudeerd als gezinstherapeut en heb ik de opleiding tot ReAttach-therapeut afgerond en mij verder gespecialiseerd in Kind & Jeugd en autisme. 

Denk je dat ik jullie kan helpen en spreekt mijn profiel je aan? 

Neem gerust contact met mij op, dan loop ik een stukje met jullie mee.

Liefs Astrid

Ontdek wie ik ben: Over mij
bottom of page